joi, 20 mai 2021

GELADI aniversează 20 de ani de existență

„Pasiunea și perseverența sunt motoarele dezvoltării companiei GELADI, iar obiectivul este performanța. Cu susținerea familiei și a echipei, atingerea obiectivului este garantată!” (Gelu Popa, CEO GELADI)

Compania producătoare de saltele, materii prime și materiale pentru industria produselor tapițate și-a început activitatea în urmă cu două decenii.

Gelu Popa, CEO GELADI„Am început în 2001 când ne-am propus să fim principalul furnizor de materii prime și materiale pentru industria mobilei și tapițeriei. În 2005, am pus în funcțiune primul utilaj de producție de miez elastic pentru canapele, iar în 2007 am deschis primul punct de lucru.”

Prima locație a fost în Iași, pentru că GELADI și-a dorit să fie mai aproape de clienții din Nordul Moldovei. În același an, compania a intrat și în mediul online, prezentându-și produsele virtual pe www.geladi.ro.

2 ani mai târziu, GELADI a pus în funcțiune fabrica de saltele

„Producția de saltele în propria noastră fabrică am început-o în 2009. Fie că e vorba de saltele ortopedice cu mărimi standardizate sau la comandă, saltele din latex sau pe sistemul pocket-spring, am căutat întotdeauna confortul, iar asta ne diferențiază în piață”, afirmă CEO-ul GELADI.

 

Dezvoltarea GELADI a fost afectată de criza economică din 2009-2010

„Criza globală din 2009-2010 a încetinit dezvoltarea companiei, dar am învățat că trebuie să continuăm și să fim din ce în ce mai buni. Am diversificat mult gama de produse, iar asta ne-a permis să ne adresăm mai multor distribuitori și să ne extindem vânzările în toată țara, dar și în străinătate”, mărturisește Gelu Popa.

Pentru a-și face cunoscute produsele, atât în rândul producătorilor și distribuitorilor din industria mobilei, cât și către publicul larg, compania GELADI a participat la multe dintre expozițiile de mobilă organizate în țară, dar și în străinătate, în ultimii 10 ani.

„Pe piața din România suntem cunoscuți atât ca producători de saltele și miez elastic, cât și ca distribuitori de materiale și accesorii pentru industria de mobilier tapițat. Practic putem oferi o gamă completă de materiale necesare în secțiile și atelierele de tapițerie, precum: stofe, imitație piele, articole de feronerie, accesorii pentru canapele, spume poliuretanice, vatex, pânză nețesută tip TNT, somiere”, spune CEO-ul GELADI.

La acest moment, GELADI colaborează cu fabrici de canapele și magazine de mobilă din 30 de județe

„Compania dispune de o echipă de vânzări formată din 10 agenți bine instruiți, care oferă consultanță de specialitate la sediile clienților, din toată țara. De asemenea, deține o flotă proprie de autocamioane, pentru a putea livra produsele în condiții de maximă siguranță și în timpul cel mai scurt. „Colaborăm constant cu magazinele de mobilă, cu fabricile specializate în producția de canapele și mobilier tapițat, cu  atelierele de tapițerie și mobilă la comandă. Saltelele GELADI sunt prezente în foarte multe magazine profilate pe comercializarea mobilierului de dormitor, dar și în spații de cazare (hoteluri, pensiuni, cămine studențești și elevi). O mare parte din producția de saltele este vândută prin magazinele partenere. Asigurăm garanție și service post-garanție pentru toate tipurile de saltele. La cerere, clienții își pot personaliza saltelele, alegându-și dimensiunea, forma sau materialele componente. Putem executa orice tip de saltea, atât pentru zona rezidențială cât și pentru zona de cazare, SPA sau pentru sistemul sanitar”, afirmă Gelu Popa.

GELADI exportă aproape 15% din ceea ce produce

Pe piața internațională, compania este reprezentată de parteneri care redistribuie produsele GELADI în țările din Europa Centrală și de Vest, în special în Ungaria, Austria, Germania. „Prin proiectele de investiții planificate pentru următorii 2-3 ani, ne propunem să dublăm sau chiar să triplăm aceste valori”, mărturisește CEO-ul GELADI.

În portofoliul de produse al companiei, un loc foarte important îl ocupă producția de miez elastic cu arcuri bitronconice de tip Bonnell, destinată industriei de mobilier tapițat si realizării de saltele ortopedice, dar și producția de miez elastic cu arcuri împachetate individual de tip Pocket, necesară realizării de saltele „inteligente”. Managementul companiei consideră că gradul de confort ce caracterizează o saltea este direct proporțional cu calitatea și geometria miezului elastic.

Compania investește în tehnologie de ultimă generație

„Avem în derulare un proiect de extindere a capacității de producție pentru cele două tipuri de miez elastic, proiect care va deveni operațional în a doua jumătate a anului 2021. Utilajele ce fac obiectul acestui proiect vor fi echipate cu tehnologie computerizată de ultimă generație, complet automatizată, ceea ce va permite obținerea unei game variate de modele de fabricație de înaltă calitate și fiabilitate ridicată, la prețuri competitive”, susține Gelu Popa.

Cea mai mare provocare a companiei este realizarea unui proiect de investiții în valoare de 10 milioane de euro, având ca obiectiv construcția unei hale de producție cu o suprafață de 7.500 mp, echipată cu o centrală fotovoltaică de 1 MW și utilaje ultramoderne pentru producerea arcurilor metalice tip Bonnell, Pocket și Sinusoidale. Mare parte din producția realizată în această nouă hală va fi destinată exportului. Prin presarea și roluirea miezului elastic se vor reduce considerabil spațiul de depozitare și cheltuielile de transport. Proiectul va deveni operațional în anul 2023.

Reziliența companiei în anul pandemiei

„În primăvara anului 2020 am avut o stagnare a producției, cauza fiind întreruperea activității în perioada stării de urgență, respectiv 1 aprilie – 15 mai.  În această perioadă am avut parte de mai multe provocări de natură financiară. Dar, la scurt timp după reluarea activității, atât producția cât și vânzările au înregistrat rezultate deosebite, astfel că, la finalul anului 2020, cifra de afaceri a depășit cu 10% realizările anului precedent”, susține managementul companiei.

Aniversarea a 20 de ani de existență este marcată prin lansarea unei noi colecții de saltele

„Cu ocazia celebrării a 2 decenii de activitate în domeniul tapițeriei, am lansat noua colecție de saltele realizată din materiale de cea mai înaltă calitate și cu un design îndrăzneț, menită să satisfacă cerințele utilizatorilor din toate punctele de vedere: calitativ, ortopedic si estetic. Atracția acestei colecții este salteaua „Gold Edition” cu miez de tip Pocket din arcuri împachetate individual, cu topper din memory foam integrat în husă, cu față de vară dublată cu bumbac și față de iarnă dublată cu lână, cu husă din material antibacterian. Acest model de saltea garantează confortul, relaxarea și satisfacția chiar și a celor mai exigenți utilizatori”, afirmă Gelu Popa.

Cu o echipă de 100 de oameni, utilizând materiale de cea mai bună calitate, GELADI creează produse tapițate rezistente, simplu de folosit, cu un design inteligent, cu un singur scop: să ușureze viața celor care le folosesc.

Noi suntem aici pentru tine. Aveți întrebări? Întreabă!

Contactati-ne